Liaheň CLEO 5 DT, elektrická, 110W, 41-60 ks vajec, teplomer

Kód: 2170524
94.80 € –12 %
Liaheň CLEO 5 DT, elektrická, 110W, 41-60 ks vajec, teplomer
94.80 € –12 % 83 € 69.17 € bez DPH
Skladom - doručíme do 3 až 5 pracovných dní
Možnosti doručenia

Detailné informácie

Podrobný popis

Liaheň "CLEO" sa používa v súkromných hospodárstvach, na liahnutie vajec hydiny. Je vykonštruovaná podľa zásad povrchových liahní, vajcia sa kladajú v jednej vrstve. Konštrukcia, ktorá je vyhotovená z plastu s tepelnou reguláciou a zabezpečuje rovnomernú stabilitu vnútornej teploty. Vyhrievanie zabezpečuje elektrický odpor. Homogenizáciu vzduchu v liahni zaisťuje ventilátor. Kontrola teploty sa zabezpečuje termostatom. Prostredníctvom otvorov na konštrukcii je zaistená pomalá a nepretržitá ventilácia mikroklímy liahne, čím sa odstraňuje nadbytočné množstvo oxidu uhličitého a iných škodlivých plynov, ktoré vznikajú počas liahnutia. Vlhkosť zabezpečujú dve malé nádrže (kanáliky), ktoré sa dopĺňajú vodou: A a B v spodnej časti konštrukcie liahne (viď obr. 1. a 1.a.). V prvom týždni liahnutia sa odporúča zvýšený obsah vlhkosti (vtedy treba predísť odparovaniu vody z vajec) a v posledných dvoch dňoch (aby sa hydina vedela ľahšie dostať cez blanu). V ostatných dňoch počas doby liahnutia má byť normálny obsah vlhkosti v záujme odstránenia výlučkov. Teplota je najdôležitejší faktor liahnutia. V prípade prehriatia vajec vzniknú anomálie, hydina je slabá alebo je vysoká úmrtnosť v škrupine. Nedostatočné vykurovanie spomaľuje vývoj zárodku, a má za následok oneskorené "prasknutie". Cieľom natáčania vajec je, aby sa zjednotila teplota a vlhkosť po celom povrchu vajec, a aby sa zamedzilo prilepeniu zárodku ku škrupine. Na stiahnutie:
https://www.strendpro.sk/../../../files/produkty/2761a6a1cd7b035a4c6934cc9bdf5324.pdf

Dodatočné parametre

Kategória: Hydina
Hmotnosť: 3 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: